П’ятниця, 18 Жовтня, 2024
HomeГромадянам та бізнесу«Україна – це Дім» - нова онлайн-платформа для українців, які повертаються з-за...

«Україна – це Дім» – нова онлайн-платформа для українців, які повертаються з-за кордону (огляд платформи)

18 липня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів у МЗС України переговори з Верховним комісаром ООН з питань біженців Філіппо Гранді, на яких йшлося про посилення співпраці між Україною та Управлінням Верховного комісара ООН з питань біженців (УВКБ).

За підсумками зустрічі сторони оголосили про спільний запуск онлайн-платформи «Україна – це Дім», яка буде надавати переміщеним особам і сім’ям перевірену та актуальну інформацію для сприяння поверненню з-за кордону до України.

Про платформу

За інформацією з самої платформи: “Проєкт «Україна — це Дім» розпочався зі співпраці між Міністерством відновлення України та УВКБ ООН, Агентством ООН у справах біженців, щоб допомогти людям отримати підтримку з відновлення пошкодженого чи зруйнованого житла або отримати компенсацію від держави.” . Мова йде не про нову програму, яка буде конкурувати з е-Відновлення, а про додатковий канал, який буде інформувати про те, як отримати таку підтримку.

Платформа пропонує стислі, зрозумілі поради: куди звертатися та які документи знадобляться під час повернення в Україну. На сайті можна знайти посилання на державні органи та суспільні організації, які нададуть “поверненцям” відповідну підтримку.

Поради стосуються збору необхідного переліку документів та дій, які перед від’їздом потрібно виконати в країні поточного перебування. З порад можна узнати як правильно перевозити домашніх улюбленців або оформлювати власне авто і т.д.

Окрему увагу надано видам грошової та соціальної допомоги для тих, хто цього потребує: малозабезпечені сім’ї та інші вразливі верстви.

“Україна – це дім” не обмежується наданням корисної інформації вимушеним емігрантам, на сайті також є гайд для ВПО.

Користування онлайн-платформою “Україна – це дім” корисна для отримання первинної інформації щодо повернення з-за кордону або внутрішнього переміщення в Україні.

Варто уваги

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here