Субота, 27 Липня, 2024
HomeTOP (банери)TOP Банер на головнійSpiegel: "половина українських біженців мають надлишкову кваліфікацію для роботи"

Spiegel: “половина українських біженців мають надлишкову кваліфікацію для роботи”

Експерти бачать велике бажання працевлаштуватися серед біженців з України. Лише після року перебування частка робочих місць помітно зростає.”

“Майже половина працевлаштованих потім працюють у професіях, для яких вони формально мають підвищену кваліфікацію. 68 відсотків біженців працездатного віку мають вищу освіту, ще 16 відсотків мають професійну освіту. За даними IAB, середньомісячний заробіток повний робочий день українців становить 2550 євро, що майже на 1000 євро нижче середнього заробітку всіх штатних працівників у Німеччині. Українські біженці не підлягають жодним заборонам на працевлаштування, не повинні проходити процедуру надання притулку та інтегровані в базову систему забезпечення відповідно до Кодексу соціального страхування. Згідно з дослідженням, близько 18 відсотків усіх працездатних українських біженців є працевлаштованими, а ще 57 відсотків беруть участь у мовних курсах або відвідують навчальні заклади.”

Тобто Україні потрібно формувати ринок праці, який буде потребувати саме кваліфікованих спеціалистів з гідною оплатою праці та, навіть, соціальним пакетом. Обираючи між нізкокваліфікованою зайнятістю за кордоном та фаховим працевлаштуванням вдома, цілком вірогідним є вибір на користь повернення в Україну. Німеччина та інші розвинені країни зацікавлені в залученні до резиденства українців, тому Україні конче потрібно створення конкурентних умов для повернення українців додому.

За матеріалами Spiegel

Варто уваги

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

НОВИНИ