Субота, 27 Липня, 2024
HomeБез категоріїНовий етап єВідновлення: понад 1400 українців подали заяви в Дії на компенсації...

Новий етап єВідновлення: понад 1400 українців подали заяви в Дії на компенсації за зруйноване майно

З 1 серпня стартував новий етап програми єВідновлення. Відтепер отримати компенсацію можуть українці, чиє житло було зруйноване через повномасштабну війну. За 10 днів роботи послуги в Дії подали понад 1400 заяв. 

Найбільше заяв подали жителі Харківської (597), Київської (428) та Чернігівської (113) областей. Майже 60% поданих заяв стосуються компенсації за знищену квартиру, а загальна площа зруйнованого майна становить майже 100 тисяч квадратних метрів. 

Розглядати заяви будуть комісії органу місцевого самоврядування. Вони і затверджують суму компенсації. Для цього враховують характеристики будинку: площу знищеного житла, рік побудови, клас об’єкта та середню вартість квадратного метра на вторинному ринку регіону. Комісії розпочнуть розгляд заяв з 15 серпня.

Нагадаємо, на першому етапі за програмою єВідновлення українці можуть подати заяву в Дії й отримати фінансову допомогу на ремонт пошкодженого житла. За цей час заяви подали понад 36 тисяч українців. З них понад 7 тисяч вже отримали кошти на ремонт домівок. 

Послугу компенсації за зруйноване майно розроблено Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з Міністерством цифрової трансформації за підтримки USAID / UK aid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS» і Світового банку.

Варто уваги

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

НОВИНИ