Субота, 27 Липня, 2024
HomeВідбудоваВиробництво«Укрнафта» розроблятиме родовища із залученням найсучасніших технологій

«Укрнафта» розроблятиме родовища із залученням найсучасніших технологій

більшення бурових робіт на родовищах «Укрнафти» створює попит на сучасні послуги від сторонніх постачальників.

До кінця року компанія планує будівництво 9 нових свердловин. «На наступний рік заплановано буріння 30 свердловин» – анонсував заступник директора з розвідки та розробки родовищ ПАТ «Укрнафта» Володимир Гришаненко під час виступу на VII Київській нафтогазовій конференції Ньюфолк НКЦ.

Для виконання цього плану компанія планує бурити двома власними буровими верстатами, ще 8 залучити з ринку. Закупівлі послуг та товарів здійснюватимуться виключно через систему публічних закупівель «ПроЗорро». Перші тендери на 2024 рік будуть оголошені вже цього року.

Компанія також відновлює проведення сейсморозвідувальних робіт, які в останнє виконувалися 10 років тому. «Укрнафта» розробила стратегію на 5 років, завдяки якій планує покрити 3Д-сейсмікою всі власні родовища та перспективні площі. Роботи будуть виконуватися із застосуванням безпровідних технологій. Що важливо, перші тендери виграли українські підрядники саме із безпровідною сейсмікою.

На партнерів буде зроблено ставку і при проведені операцій з гідророзриву пластів (ГРП). Вже підготовлено 40 свердловин, на які компанія залучатиме підрядників з відповідною технікою та досвідом.

Попри те, що багато сервісних робіт підрозділи «Укрнафти» виконують самостійно, в разі збільшення бурових та розвідувальних робіт Володимир Гришаненко не виключає залучення відповідних підрядників з ринку.

Укранфта

Варто уваги

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here