Субота, 27 Липня, 2024
HomeВідбудоваЄвропейські будівельні компанії розглядають можливості щодо відбудови України

Європейські будівельні компанії розглядають можливості щодо відбудови України

18 жовтня 2023 року у Києві відбулось засідання цільової (робочої) групи FIEC-EIC «Україна» (FIEC-EIC Task Force «Ukraine») за участі Голови цільової (робочої) групи FIEC-EIC «Україна» (FIEC-EIC Task Force «Ukraine»), Почесного Президента Федерації європейської будівельної промисловості (FIEC), регіонального директора із важкого будівництва у будівельній компанії Норвегії Veidekke Кетіла Тоннінга.

Пан Кетіл зазначив, що військовий стано ускладнює дорогу до України, але вартує наочно побачити, як живуть зараз українці попри війну: “Для тих, хто має сумніви чи потрібно відвідати Україну з безпекових питань, то скажу, що тут я відчуваю себе у безпеці. Подорожувати в Україну – це приклад свідомості та готовності долучатись до її відбудови”.

Напередодні засідання Кетіл Тонінг відвідав місто Ірпінь на Київщині, аби на власні очі побачити ті жахливі наслідки руйнувань, які завдала росія. Під час візиту до оглянули наступні об’єкти:
✔️зруйнований Романівський міст, який став єдиною дорогою життя під час окупації;
✔️зруйнований Центральний будинок культури та Центральний міський стадіон «Чемпіон», які також зазнали значних ушкоджень під час повномасштабного вторгнення;
✔️відбудований за кошти Дитячого фонду ООН UNICEF ліцей Nº3.

Перший заступник Ірпінського міського голови наголосив на важливості відновлювати зруйновані та пошкоджені об’єкти вже зараз, аби людям було, де жити, куди повертатись.

“Насправді я приємно вражений наскільки в Україні організована відбудова попри війну. Є фронт і є відбудова. Таким чином, я дуже вмотивований долучитись до відновлення”, – повідомив Голова Task Force «Ukraine».

Олександр Червак (Alex Che), виконавчий директор КБУ також зазначив про ведення на рівнях урядів країн-партнерів спеціальних уповноважених за відбудову осіб, що одночасно вражає та демонструє готовність цих країн допомогти Україні. Так, наприклад йдеться про Уряди Польщі, Італії, Фінляндії, Данії тощо. Крім того, традиційно під час FIEC-EIC Task Force «Ukraine» були обговорені найближчі заходи щодо відбудови України у світі. Доменіко Кампогранде, Генеральний директор FIEC нагадав присутнім про важливість участі у RECOVERY CONSTRUCTION FORUM 2.0, який відбудеться вже 14 листопада 2023 року у Варшаві.

КБУ

Варто уваги

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here