Субота, 27 Липня, 2024
HomeНовиниnews ВідбудоваЗона вільної торгівлі Канади з Україною: ратифікація оновленої угоди

Зона вільної торгівлі Канади з Україною: ратифікація оновленої угоди

Міністерка зовнішньої торгівлі, підтримки експорту, малого підприємництва та економічного розвитку Канади Мері Інг представила у парламенті текст оновленої угоди про зону вільної торгівлі (ЗВТ) з Україною.

За повідомленням канадського уряду, новий варіант угоди про вільну торгівлю містить нові окремі глави та положення про торгівлю послугами (в тому числі фінансовими), інвестиції, тимчасовий в’їзд для бізнесменів, телекомунікації, цифрову торгівлю, працю та навколишнє середовище тощо.

“Модернізована угода про вільну торгівлю є важливою віхою у відносинах між Канадою та Україною, відкриваючи нові можливості для співпраці між нашими бізнесами та сприяючи економічному відновленню України, водночас забезпечуючи вигоди для канадців у себе вдома”, – зазначила Інг.

Відомо, що угода про зону вільної торгівлі між Україною та Канадою набула чинності 1 серпня 2017 року.

Коли модернізована угода CUFTA набуде чинності, вона не лише продовжить надавати преференційний доступ на ринок для торгівлі товарами, а й установить нові амбітні умови доступу на ринок для торгівлі послугами та інвестицій.

Також Мері Інг зазначила, що у 2024 році приїде з бізнес-місією до України. Ця поїздка опиратиметься на основи модернізованої CUFTA, щоб створити зв’язки між підприємствами обох держав та налаштувати канадські підприємства на підтримку відновлення України.

Прямий

Варто уваги

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

НОВИНИ