Субота, 27 Липня, 2024
HomeTOP (банери)Україна сьогодніУЗ: новий поїзд Дніпро – Хелм зі зручним стикуванням у напрямку Варшави.

УЗ: новий поїзд Дніпро – Хелм зі зручним стикуванням у напрямку Варшави.

Ключове оновлення міжнародного напрямку! Призначення нового поїзда №119/120 Дніпро – Хелм зі зручним стикуванням у напрямку Варшави на чотири години пришвидшує дорогу для дніпрян до столиці Польщі, порівняно зі сполученням через Перемишль. Пересадка в Хелмі є набагато зручнішою, тому що логістика працює встик: там де виходиш – безпосередньо пересідаєш в польський поїзд. Таке залізничне сполучення значно виграє в автобусного, яке є набагато довшим та менш комфортним.

Укрзалізниця також розвиває хабове сполучення через Чоп і запускає два міжнародні поїзди: №123/122 Чоп – Прага (спільно з чеською залізничною пасажирською компанією «RegioJet») та №143/146 Чоп – Відень, які стикуються одразу з низкою поїздів по Україні.

Чоп – Відень – це поїзд, який буде в сполученні пов’язаний і з Києвом, і зі Львовом. Досьогодні вся пропозиція на Відень і в Будапешт – два вагони на 60 місць, при тому, що це третій-четвертий за популярністю напрямок. В тамтешні аеропорти їде багато українців. Тепер додається 100–150 місць, і в подальшому планується їх збільшення. На цьому напрямку буде задіяний комфортний рухомий склад, який раніше курсував між Австрією та Румунією і буде відкрито на рейси до Відня продаж квитків онлайн.

«Відень є останнім бастіоном недиджитальності. Ми до кінця року сподіваємось, що налаштуємо онлайн-продаж нарешті всіх квитків: і пересадочних квитків, і квитків на прямий поїзд. Все узгоджено технічно, лишилися тільки регуляторні питання. Не має бути ні офлайн, ні онлайн-перекупів. Люди мають отримати просто доступ до всього», – наголосив керівник пасажирського напрямку Укрзалізниці.

Водночас новий поїзд Чоп – Прага має задовольнити попит у напрямку Чехії, яка є третьою країною в Європі за кількістю українських мігрантів, – близько 350 тисяч осіб. За даними Укрзалізниці, щоденно в чеському напрямку з українських поїздів «Інтерсіті» у Перемишлі пересідають 200–300 пасажирів.

Укрзалізниця поліпшує існуючі рейси: на одному із найбільш популярних напрямків №35/36 Одеса – Перемишль завдяки пришвидшенню прикордонних процедур час у дорозі до Перемишля скоротиться на 50 хвилин, а зворотно до Одеси – майже на 2 години. Пришвидшення поїзда Одеса – Перемишль дасть також удвічі більше часу на пересадку на поїзд ІС56 Перемишль – Берлін.

ВНУТРІШНІ МАРШРУТИ: ГОРИ Й ХАБИ

Призначено також низку внутрішніх маршрутів по Україні. Тут розробники нового графіка подбали насамперед про доступність гірського напрямку, адже саме туди в пік сезону спрямовуються на відновлення та відпочинок сім’ї наших захисників і захисниць, організовані групи дітей та загалом багато українців.

Кількість запитів щодо поїздки в Карпати виросла в рази, тому кількість потягів та кількість місць збільшилась вдвічі. У передвоєнному 2021 році Укрзалізниця загалом перевезла 25 млн пасажирів, у воєнному 2022-му пасажиропотік скоротився до 17 млн, а от за підсумками 2023 року прогнозують вже майже довоєнний рівень – 24,7 млн, зокрема вже перевезено 4,6 млн пасажирів у «гірському» напрямку.

«Гори» умовно поділяють на два напрямки: буковельський та славський, причому обидва отримали низку поліпшень. Зокрема, буде запущено поїзд №193/192 Кривий Ріг – Ясіня, що курсуватиме через день та вперше поєднає прямим сполученням Криворіжжя з Карпатами. Поїзд №145/146 Суми – Рахів дасть сполучення півночі з гірськолижними курортами Прикарпаття та Закарпаття, а №365/366 Луцьк – Рахів дасть змогу мешканцям Луцька та Рівного отримати сполучення з Моршином, Долиною, Калушем, Івано-Франківськом, Яремчем, Буковелем, Ворохтою.

Буде запущено також новий поїзд №345/346 Ужгород – Чернівці, що курсуватиме щоденно та дасть змогу відновити історичне пряме сполучення Закарпаття з Буковиною через популярний гірськолижний курорт у Славську. Поїзд №28/27 Київ – Мукачево, закладений у розкладі на пікові сезонні дати, поєднає столицю зі Славськом і Закарпаттям за допомогою нового денного сполучення, а №368/367 Луцьк – Ужгород дасть сполучення Луцька зі Львовом, Славськом, Мукачевом та Чопом.

Буде відкрито ще шість нових напрямків між містами-хабами, де є найбільший не закритий нині попит. Зокрема, в новому розкладі з’являться поїзди №51/52 Одеса – Запоріжжя, що курсуватиме через день, даючи зокрема мешканцям Дніпра додаткову опцію подорожі до Одеси, та №216/215 Запоріжжя – Чернівці, що курсуватиме щоденно та поєднає Буковину з Івано-Франківськом, Львовом, Дніпром та Запоріжжям.

З’явиться також поїзд №129/130 Кременчук – Чернівці, що курсуватиме через день. Чернівці вперше отримають пряме сполучення з Кременчуком та альтернативну можливість дістатися Києва та інших міст на шляху прямування.

Крім того, в розклад додано поїзди №745/746 Київ – Львів, який гарантуватиме довгоочікуване ранкове сполучення Львова та Києва, та Інтерсіті №747/748 Київ – Тернопіль, який курсуватиме щоденно й дасть комфортне ранкове та вечірнє сполучення для жителів Тернополя, Хмельницького, Вінниці зі столицею.

Львівський напрямок є найбільш насиченим, тому Інтерсіті до Тернополя розвантажує ті Інтерсіті, які тепер йдуть до Львова. І тепер, вивільнивши пасажиропотік, який прямує до Хмельницького та Тернополя, збільшується пропозиція квитків саме на Львів.

БІЛЬШЕ ДОСТУПНОСТІ В ПІКОВІ ПЕРІОДИ

Укрзалізниця доопрацьовує ІТ-рішення, щоб пасажири могли навіть у пікові дні, коли немає прямих рейсів, користуватися маршрутами з пересадками.

УЗ, УКРІНФОРМ

Варто уваги

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here