П’ятниця, 18 Жовтня, 2024

ЛГБТ +/-

Із серії “Мережеві фрагменти України”

Що можна зрозуміти про українців, читаючи стрічки закордонних мережевих груп

‘COMEBACKUA’ провели пілотне дослідження українських закордонних груп, створених в соціальних мережах. Про саме дослідження можна прочитати в матеріалі “Мережеві фрагменти України”. В трьох частинах описуються погляди українців на нові умови життя за кордоном та особливості їх спілкування в цифровому просторі.

Українське суспільство досі залишається доволі консервативним щодо поглядів на сексуальні свободи. Велика кількість українців опинившись за кордоном віддали своїх дітей в європейські школи, де стикнулися з іншим баченням гендерних аспектів та сексуального виховання хлопців та дівчат.

Переважна частина вимушеної української міграції – жінки з дітьми, і вони чутливі до гендерної тематики. Багато українок, які опинилися за кордоном походять із західних регіонів України та маленьких містечок, де рівень релігійності і додержання сталих традицій вищий за регіони з великими містами. Відтак спостерігаються прояви консервативності, упередженої думки та маси забобонів щодо гендерної політики розвинених країн.

Особливо це стосується теми ЛГБТК+, яка для багатьох є не питанням рівності та індивідуальної свободи, а “запрошенням на Щекавицю”, тобто прикладом розбещеності та асоціальної поведінки.

Водночас інша частина суспільства схвально сприймає ліберальний порядок денний і вводить в обговорення аргументи на користь більш прогресивної позиції, чим створює поле з дискусійною, але досить конструктивною комунікацією, щодо гендерних аспектів.

Отже, учасники мережевих груп самі про себе все розкажуть.

* “пряма мова, зі збереженням лексичних і граматичних особливостей”

Доброго вечора Цікавить інформації від мам діток які тільки пішли в перший клас. Чи є такий предмет типу “сексуального виховання” чи якось так? З якого класу це починається? Питаю, бо дуже не хочеться щоб цим голову дитині забивали….

Багатьом з українських батьків здається, що саме обговорення такої тематики вже є пропагандою одностатевих відносин. Втім дискусії проходять без зайвих перегинів і не без гумору.

Це буде трішки далі(( в восьмому класі був якісь фестиваль гомосексуалістів в школі, водили на якусь виставу про геїв. Це така скрита пропаганда – ззовні не було нічого відверто аморального, якісь ігри, браслети райдужні робили, але посил такий: дивіться, ми щасливі, саме тому що ми геї. Але в 9му класі вже цього немає, та й слава Богу

ну все, тепер всі діти в тому класі стануть геями. Все пропало

нє, сонечко, я не про це писала. Людина спитала, чи є щось таке, я відповіла – так, є. Крім гомосексуалогії вони ще багато чого навчаються, наприклад, математиці, але ж не всі стають математиками   І загалом це більше “ось є така практика, вони мають на це право”. І все, і далі займаються більш важливими питаннями, наприклад, математикою))

о, сонечко?   може сходимо на побачення?

я стара вже))

та я й сама не першої свіжості

До дискусії долучаються представники більш прогресивної точки зору:

Ні, окремого предмета (сексуальне виховання) немає . Мій син у 3 класі. І нічого такого страшного в сексуальному вихованні немає, це є нормально пояснювати дітям ю, що є що. І це не зробить з дитини гея або лесбіянку. Бо я вже чула всяку чуш, типу тут дітям розповідають що бути геєм це класно. Тут розповідають, що ким би ти не був – це ок. Бо ти і твої відчуття найголовніші в житті.

Це нісенітниця, що Ви тут пишете , де ви таке тільки берете. Ніхто нікого не агітує. З такими думками, як у Вас, треба сховатися від усього світу і не виходити. В школі ще і про наркотики розповідають, і про сигарети, і про презервативи…

Краще хай будуть такі заняття. Щоб не було дорослих жінок, які думають, що місячні – це сльози матки.

Під консервативну позицію підводиться політична база:

та жах, я от не розумію що ці люди роблять тут. Бідолашні, страждають від «пропаганди»   Мені здається, вони трохи загубились, треба було в расєю їхати. Там «пропаганди» нема, там все як їм подобається і лєнін маладой

І не гомосексуалісти, а гомосексуали, раз на те пішло. Гомосексуалісти – термін з радянської каратєльної психіатрії, де вважалося, що є «нормальні» люди гетеро, а всі інші якісь хворі і неадекватні. Ну десь близько до вашої сьогодняшньої позиції. Тож вам треба разом з дітьми на уроки секс просвіти

ну от тікайте з тої країни, бо всяке може бути. Приведе донька невістку а син зятя, біда буде. Поки не пізно – тікайте. Бо ж промиють дітям мізки тими пропагандами. В школі вони тільки тим і займаються, геїв водять по класах

Консерватори не погоджуються і палять напалмом класичних стереотипів та пропонують коктейлі з аргументів, які іноді протирічать самі собі:

Гомосексуалізм це не вибір це генетична аномалія. Плюс проблема спілкування в сім’ї між дитиною та батьками

Геями не народжуються. Ними стають під тиском інших людей та обставин. 

тоді чому не роблять фестиваль гетеросексуалів? Чому це звучало би дико – прийшли люди, які заявляють “я занімаюся сексом з особами протилежної статі”, давайте радіти/гратися/в’язати браслетики?

Вже з першого класу повідомляють що хлопчики можуть женитися з хлопчиками, а дівчата – з дівчатами. Дивлячись, що ви маєте на увазі під “вихованням”?

Ну типу цієї пропаганди, з першого класу про це вже говорять???

так , в нашому досвіді з першого класу. Тому всі бесіди проводжу з дитиною на випередження!

на відміну від вас, я не розпинаюсь, а спокійно висловлюю свою думку. Це ви і вам подібні так пропагуєте нетрадиційні стосунки, так їх відстоюєте, що складається таке враження що ви всі змінили орієнтацію, або ваші діти.

я не міняла, вона в мене завжди була такою, як є

навіть боюсь запитати яка…

Я сильно не переймаюсь з цього приводу, бо ми не плануємо залишатись в Німеччині, а поїдемо до країни де такі ж цінності, як у нас, бо коли приїхали сюди не знали, що тут “настільки все толерантно”

Ліберальна позиція набирає радикального градусу, також збираючи проблематику в дивне асорті:

Для частини авдиторії тема ЛГБТК+ є міксом, який несе загрози сексуального хаосу та насилля:

Мою подругу зґвалтували в шкільному віці, вже пройшло 15 років. Кожного року вона лежить в психлікарні. В неї шизофренія. Батьки так і не знають причину бо вона боїться розказати. І розповідь батькам її травмує. Я поважаю вас та ваш страх до ЛГБТ

крім місячних і де в них буде рости волосся поверхнево розказали звідки беруться діти. Діти стали більше цим цікавитися і гуглити. Однокласник моєї доньки показав відео мінету моїй доньці і пропонував щоб вона йому те зробила. Сказати що я в була в шоці то нічого не сказати. Або коли начинають втюкувати що дівчатка можуть любити дівчаток і цілувати їх 

У мене малий прийшов зі школи (а йому 14 років) ..і сказав, нащо йому знати анатомію жіночих полових органів…ось тут я і “випала” а сексуальне виховання потрібно, щоб діти вміли нормально реагувати на багато причин.. Коли мені було 12 років, а я навіть не розуміла, що бувають маньяки, педофілія, я його все ж зустріла, не розумію зараз як я пройшла…Їхала людина в машині і зупинилася ,щоб запитати дорогу, я підійшла, а там “сосиски в штанах”..

Для частини авдиторії тема сексуального виховання залишається чимось екзотичним

Але виходить не так що б дуже вдало, виходить що тема геїв це такий панк. Для багатьох теми, пов’язані з репродукцією є екзотичними

По-моєму з третього класу є предмет сексології. Помню, одного разу я мого сина забирала зі школи, а він мені розповів, як дитина родиться від начала до кінця. Син сказав, що так у школі їм вчителька розповіла. Я звісно похвалила його, що він так запам’ятав, а в самої очі були дуже круглі, добре, що це вечір був і ніхто не бачив вираження мого обличчя. Мій син у Бремені учився. Ось так

Але на платформі традиційних цінностей роблять зупинку й локомотиви лібералізму, які надихаються ідеями всеохоплюючої сили любові та кохання:

Найкращий варіант, це щоб він познайомився з привабливим хлопцем або дівчиною та закохався! Ось тоді він сам захоче заради коханої людини гори звернути, на роботу влаштуватись, файний одяг купити, ґаджети, айфон, автівку, назбирати грошей на романтичну подорож, іпотеку взяти, мати окреме житло тощо.

то есть Геем стать

головне, щоб закохався, а тоді й заради коханої людини гори зверне. Як от наприклад, ваш чоловік, певне теж закохавшись почав більше працювати. Чи нє?

о да. это точно

Треба зауважити, що культурний християнський консерватизм є однією з причин, чому “права” Європа досить схильно ставиться до українських мігрантів. І в такій позиції є певний сенс, бо українці знаходяться в ситуації гострої демографічної кризи і актуальність одностатевих стосунків для них не є очевидною. Водночас сприйняття європейської гендерної політики для громадян України є важливим – з точки зору поглиблення залученості України в життя європейського суспільства, – бо саме подальша інтеграція до ЄС є наріжним каменем для України в питанні повернення українців додому. Отримання такого ж рівня толерантності в Україні, як і в Європі має створити достатньо умов для повернення тих українців, які відносять себе до спільнот ЛГБТК+.

Звісно, значна частина українців доволі консервативна, але цей консерватизм походить з сімейних та культурних патернів, а не з пропагандистських штампів. Тому українці мають культурні механізми для зміни точку зору на користь більшого плюралізму в будь-яких питаннях, особливо в питаннях свободи, гостре відчуття якої є для них історично та культурно природнім.

Варто уваги

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here