Субота, 27 Липня, 2024
HomeПро проєктСпецпроєктиДемографіка. Спецпроєкт

Демографіка. Спецпроєкт


Спецпроєкт присвячений моніторингу поточної демографічної ситуації в Україні та за кордоном, стосовно українських громадян. В рамках спецпроєкту розглядається демографічна криза в Україні та заходи направлені на її подолання.


Практично всю свою історію сучасна незалежна Україна мала демографічні проблеми. Війна значно загострила кризу, для вирішення якої необхідно впровадження системі термінових заходів.

Країни світу, особливо ЄС, прийняли велику кількість українців, що з одного боку спричинило навантаження на їх соціальну сферу, але з іншого боку додало до їх економік багато економічно мотивованих резидентів, квалификованих спеціалістів та молодого населення. Країни, які прийняли українців впроваджують заходи для їх натуралізації, вирішуючі власні міграційні проблеми.

Україні вкрай потрібен комплекс стратегій, направлений не тільки на повернення українців, але й на гідну конкуренцію в боротьбі за економічно активних та молодих імігрантів.

Ціль – сформувати інформаційне моніторингове поле, яке збирає та обробляє всю інформацію, стосовно демографічного стану українського населення.

Мета – зібрати на платформі різноманітну інформацію (статистику, обговорення та пропозиції), яка допоможе впливати на ефективність розробки стратегій щодо покращення демографічного стану українського суспільства.


Цільова авдиторія – органи влади та суспільні інститути, здатні впливати на впровадження заходів щодо поліпшення української демографічної ситуації


Інструменти

  • Обробка статистичних даних
  • Публікація інфографік
  • Копірайтинг та публікація зібраних в ЗМІ тематичних публікацій
  • Дослідження. Проведення власних досліджень та публікація тематичних данних
  • Інтерв’ю з фахівцями
Варто уваги

НОВИНИ ПРОЄКТУ