Субота, 27 Липня, 2024
HomeПро проєктСпецпроєктиМережева Україна. Спецпроєкт

Мережева Україна. Спецпроєкт


Спецпроєкт описує розвиток українського цифрового комунікативного поля в Україні та за її межами.


Українці роз’їхалися по всьому світу роздвинувши межі світового явища “Україна”. Вони створили фрагментовану комунікаційну мережу, яка може бути об’єднана в єдине комунікативне поле.

В Україні активно розвиваються цифрові комунікаційні платформи в суспільному і державному просторах. З початком війни і великою еміграцією українці створили та розвивають багато інтернет-платформ та мобільних застосунків різного штибу, які домогають спілкуватися та надавати допомогу один одному.

Створення національного цифрового простору буде утримувати українців, що поїхали, в українському культурному полі, та створює феномен віртуальної присутності в Україні. Розвиток такої комуникації сприяє поверненню українців з віртуальної України в реальну.

Цілі

  • Опис, анонси та роз’яснення до цифрових сервісів, що допомагають українцям
  • Створення структурованого довідника цифрових сервісів та комунікаційних платформ для українців

Типи платформ, які розглядаються в рамках спецпроєкту

Соціальні мережі. Корисні дописи, блоги, відкриті групи, канали з корисною інформацією будуть зібрані, оброблені та додані для розглядання та обговорення.

Сайти та мобільні застосунки. Користуваі зможуть ознайомитися та швидко знайти платформи з прикладною інформацією відповідної тематики, які допомогають знайти потрібну послугу, вакансію і один одного.

Державні цифрові сервіси. Українські цифрові сервіси по наданню державних послуг серед напросунутіших у світі. Їх вже досить багато і для деяких дуже корисних пропозицій потрібні нагадування, тлумачення та поради щодо найбільш ефективного їх використання, які ви знайдете на цьому сайті.

Політика щодо контенту

В рамках цього спецпроєкту перевага надається тим сервісам, які освітлюють відкриття нових можливостей для українців в Україні, або налагодженню міжнарождних зв’язків між українцями в сферах бізнесу, культури тощо.

Варто уваги

НОВИНИ ПРОЄКТУ