Субота, 27 Липня, 2024
HomeАналітикаДемографіяТретина українських біженців у Швейцарії хочуть повернутися додому.

Третина українських біженців у Швейцарії хочуть повернутися додому.

Згідно з опитуванням, близько третини українських біженців у Швейцарії сподіваються одного дня повернутися до своєї країни походження.

Згідно з опитуванням, проведеним Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН), Державним секретаріатом Швейцарії з питань міграції (SEM) і Ipsos, більшість, 40%, не визначилися з цього питання. Ще третина опитаних українців заявили, що не хочуть повертатися на батьківщину. Основними перешкодами для повернення були названі проблеми безпеки та російська окупація регіону, в якому вони проживали, відсутність доступу до медичної допомоги, а також відсутність роботи та можливостей для існування. Двадцять один відсоток українців, які втекли зі своєї країни, на момент опитування працювали у Швейцарії. Проте для половини з них нинішня робота була на нижчому рівні, ніж попередня робота в Україні. Близько третини опитаних були безробітними, тоді як чверть заявили, що проходили професійне навчання.

Найбільшою перешкодою для інтеграції на ринок праці для респондентів виявився мовний бар’єр. Це супроводжується відсутністю можливостей працевлаштування, які б відповідали їхнім кваліфікаціям, недостатньою підготовкою та недостатнім визнанням кваліфікацій, отриманих у їхній країні. Загалом 69% українських біженців у Швейцарії мають вищу освіту. Переважна більшість – 79% – жінки та діти. Більшість із них прибули до Швейцарії незабаром після початку російського вторгнення, між лютим і квітнем 2022 року. Опитування базується на 1125 інтерв’ю, проведених з 30 березня по 1 травня за допомогою онлайн-анкетування. Згідно з останніми даними Державного секретаріату з питань міграції (SEM), у Швейцарії досі перебувають близько 66 100 вихідців з України, які мають статус захисту «S». Країну покинули понад 20 тис.

swissinfo.ch

Варто уваги

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here