Субота, 27 Липня, 2024

Про медійно-дослідницький проєкт “ComebackUA”

Основна мета цього медійно-дослідницького проєкту – повернення з-за кордону якомога більшої кількості українців, які покинули свої помешкання через війну.

ComebackUA створює інформаційний простір для окремих українців, суспільства, держави та міжнародних партнерів України, структуруючи ідеї, пропозиції, рішення та стратегії, спрямовані на скоріше повернення українців додому.


ПОСТАНОВКА ПРОБЛЕМИ

Україна, як країна і як держава, постала перед викликом конкуренції за власних громадян з країнами західного світу.

Така боротьба точиться та виграється в сферах інформаційно-медійної активності, дій суспільства і держави, спрямованих на підвищення рівня привабливості країни. Системна співпраця медіа та держави є запорукою ефективності в справі розгортання масового руху повернення українців.

Ми розуміємо, що питання вже не стоїть: «ЯК МИ БУДЕМО ВІДНОВЛЮВАТИСЯ ПІСЛЯ ЗАКІНЧЕННЯ ВІЙНИ?», нагальне питання: «ЩО МИ РОБИМО В ПОТОЧНИХ УМОВАХ, ЗАДЛЯ РОЗБУДОВИ МАЙБУТНЬОГО?»


ЦІЛІ ТА ЗАВДАННЯ ПРОЄКТУ

ЦІЛІ

  • Сприяння руху повернення українців до України
  • Підвищення рівня привабливості України, як місця постійного проживання
  • Сприяння розробці та реалізації національної стратегії з повернення українців
  • Інформаційна підтримка інтеграції України в європейський простір
  • Укріплення міжнародних зв’язків між українцями

ЗАВДАННЯ

  • Створити інформаційну інфраструктуру для реалізації проєкту:
    • Сайт
    • Акаунти в соцмережах
    • Канали на медіа – сервісах
    • Застосунок для гаджетів
    • Інформаційна мережа для проведення досліджень
  • Запустити дослідницьку діяльність та налагодити системний моніторинг даних в соціально-демографічному полі.
  • Зайняти відповідну нішу в інформаційному просторі, як основного медіа-ресурсу з висвітлення проблем українців, які повертаються з-за кордону.

ЦІЛЬОВА АВДИТОРІЯ


МЕДІЙНА ТА ДОСЛІДНИЦЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ

Наша ідея в порівняльному підході до різних галузей та областей життєдіяльності українців дома і за кордоном.

Формування контенту на базі структурованого аналізу дослідницьких та фактичних даних дає цільової авдиторії бачення в яких царинах Україна більш приваблива для реалізації життєвих та економічних можливостей, а де потрібні кроки (і які) для прискорення розвитку.

Дослідницька активність є окремим напрямком нашого проєкту і складається з аналізу існуючих даних та проведення власних досліджень.

Контент від ComebackUA спрямований на те, щоб суспільство, держава та міжнародні партнери України більш усвідомлено оцінювали поточний стан речей, а головне – можливості та місце для власної участі в позитивних змінах, які впливають на перспективи розвитку України.


ПОЛІТИКА ЩОДО КОНТЕНТУ

Наш контент має чіткі особливості:

• Акцент робиться на можливостях, які відкриваються в Україні вже зараз та потенційних можливостях, що відкриються згодом.

• Будь-які сторони життя українців та буття українського суспільства ми розглядаємо з боку перспектив підвищення привабливості країни для постійного проживання.

Базова тематика формування контенту відповідає мотиваціям українців за кордоном повертатися, а саме:

– Умови для роботи та ведення бізнесу

– Житло

– Освіта та дитяча інфраструктура

– Безпека життя

Для інституцій формується аналітичний контент, переважно демографічного та соціологічного штибу.


СФЕРИ, ЧЕРЕЗ ЯКІ РОЗКРИВАЄТЬСЯ ТЕМАТИКА ПРОЄКТУ


СПЕЦПРОЄКТИ

МЕРЕЖЕВА УКРАЇНА

Вивчає інфраструктуру цифрових сервісів та комунікативні поля, завдяки яким українці отримують інформацію, створюють інтернет-спільноти та допомагають один одному вирішувати поточні проблеми. Детальніше

ДЕМОГРАФІКА

Моніторинг поточного демографічного стану населення України всередині країни та за кордоном згідно з відкритими національними та міжнародними джерелами. Детальніше

ГЛОБУС УКРАЇНИ

Систематичне порівняння різних економічних галузей та боків суспільного життя України та країн, які прийняли найбільшу кількість українців. Детальніше


СПІВПРАЦЯ

Діяльність медіапроєкту передбачає активну співпрацю з суспільними, державними та міжнародними установами. ComebackUA здійснює моніторинг діяльності таких установ, обробляючі первинні дані для створення унікального контенту. В результаті інформація досягає цільової авдиторії в найбільш прийнятному вигляді з тлумаченнями, прикладами, порівняннями та рекомендаціями.

Варто уваги

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

HomeПро проєктПрезентаціїПро медійно-дослідницький проєкт "ComebackUA"